Wie zijn we?

Wij zijn een Online webwinkel die enkel luxe juwelen verkoopt. Onze juwelen worden gemaakt in USA en in Europa.  Wij zorgen voor het transport, invoer tot bij ons in het bedrijf.  Alles wordt door ons vakkundig gecoördineerd. Alle Juwelen boven de € 1250 worden met een Officieel HRD keuringscertificaat bij U persoonlijk aan huis afgeleverd. Niet tevreden is geld terug.

 

 

Hoe gaan we te werk?

Vanaf het moment dat u online uw sieraad aankoopt, registreren wij uw order en betaling. We bevestigen zo snel mogelijk de aankoop van uw sieraad per mail. Na de betaling van het volledige bedrag, starten wij met de productie.

 

Wanneer ontvang ik mijn juweel na mijn aankoop online?

Na de bevestiging van uw order we meteen aan de slag om uw juweel met de hand te vervaardigen. Afhankelijk van uw order, het gewenste materiaal en de kwaliteit van de diamant kan de duur van het productieproces wijzigen.   

De meeste modellen uit onze uitgebreide collectie kunnen binnen de 14 werkdagen geleverd worden in België.  Indien er een certificaat door HRD geleverd moet worden, komen er nog 10 dagen bij.  (Door de recente Corona crisis kunnen deze tijden vertragen)

 

Hoe verloopt het leveringsproces?

Wij houden U gedurende het gehele productieproces van elke stap op de hoogte.  Wanneer het sieraad klaar is contacteren we U onmiddellijk.  Wij laten U weten wanneer we uw juweel ter certificatie bij HRD Antwerpen binnenbrengen.   Als uw juweel gecertificeerd is na een 10 tal dagen, nemen we terug contact met U op om afleveringsdatum af te spreken.

Wij werken niet met koerierdiensten, wij leveren persoonlijk op afspraak uw sieraad aan huis.  Zo kunnen we vaststellen of U tevreden bent met het resultaat.

Uw sieraad is tijdens deze procedure continue voor 100% verzekerd.  Voor diefstal, alsook voor beschadigingen.

 

Hoe volgen we het resultaat op?

Na ontvangst nemen wij telefonisch contact op om na te vragen of alles feilloos verlopen is. U heeft 14 dagen het recht om van uw aankoop van uw sieraad af te zien of te wisselen met een ander sieraad. Deze voorwaarde is enkel geldig op standaardjuwelen die niet op maat werden gemaakt. Bij een inwisseling verrekenen we het prijsverschil.

Indien we uw ring groter of kleiner moeten maken, zorgen we dat U eerst via offerte op de hoogte wordt gebracht van de kostprijs.

 

Waarom een gecertificeerd juweel zo belangrijk is.

 

Het kopen van verlovingsringen met diamant of edelstenen brengt vaak heel wat onzekerheden met zich mee.

Aangezien de meeste consumenten geen expert zijn in het bestuderen van de kwaliteit van een diamant en op weinig betrouwbare bronnen kunnen terugvallen, zit de schrik erin dat er te veel betaald wordt voor de door hen gekozen ring met diamant of dat de kwaliteit van het juweel niet naar behoren is.

Gelukkig kan u bij het aankopen van een verlovingsring wel terugvallen op een aantal zekerheden.

Zo werken wij met Diamonds and more enkel met een HRD certificaat.   Dit certificaat is een gelamineerd paspoort voor uw sieraad.  Hierop kan U terugvinden wat de kwaliteit van het juweel is.  De specifieke kenmerken van de edelsteen,  de specifieke kenmerken van een diamant of de 4 C’s.  Via dit certificaat kan U meer te weten komen over de echte kwaliteit van uw sieraad.   Dit certificaat geldt tevens ook als uw garantiebewijs.  Een garantie voor een investering voor de toekomst.

Bij HRD wordt Elke diamant van het sieraad getest om te bepalen of het natuurlijk of in het laboratorium is gekweekt. Als blijkt dat alle diamanten die in het sieraad zijn gezet, laboratoriumgrown zijn, kan onder onthulde voorwaarden een laboratoriumgroot diamanten sieradenkaart worden uitgegeven. De kaart geeft een algemene beschrijving van de sieraden, de in het laboratorium gekweekte diamanten die het bevat, de edelmetalen en het soort setting.

HRD Grading Technology op zijn best

Na uitvoerige analyse en onderzoek van elke stap in het diamantsorteringsproces hebben de  deskundige wetenschappers van HRD hightech apparatuur ontworpen, ontwikkeld en gebouwd om de snelheid en efficiëntie van het sorteringsproces te vergemakkelijken. Uitgebreide tests en proeven hebben bewezen dat deze semi-geautomatiseerde apparaten betrouwbaar, consistent en betrouwbaar zijn. Als gevolg hiervan blijft HRD Antwerpen toonaangevend op het gebied van diamantsorteringstechnologie en biedt het vertrouwen van wereldklasse in een sneller tempo dan ooit tevoren.

Op dit certificaat staat ook het keurmerk van uw juweel.

Zo’n gehaltestempel of keurmerk beschermt niet enkel de consument tegen fraude, maar ook de juwelier of handelaar tegen oneerlijke concurrentie. Door de eeuwen heen zijn goud en zilver vermengd met andere metalen omdat deze materialen in pure staat te zacht zijn om er juwelen uit te vervaardigen.

Deze gehaltestempels zorgen dus met andere woorden voor duidelijkheid over de correcte samenstelling van zilver, goud en platina.